Номер на част:

Новини

Новото VW Polo: Познато отвън, революция отвътре

21.04.2017
Шестото поколение на бестселъра Volkswagen Polo е почти готово за премиерата си.
Както обикновено при VW, няма да има революционни промени в дизайна. Промените спрямо досегашната генерация включват по-големи и разчупени предни светлини, нови брони и леко модифицирана решетка. 

Новото VW Polo: Познато отвън, революционно отвътре
Така си представя новото Polo дизайнерът Андрей Авървъри на база информация на Auto Express

За сметка на това революцията ще е под капака и в купето. От VW твърдят, че са положили доста усилия да увеличат мястото и да повишат качеството на интериора. 

Следващото Polo ще стъпи на най-компактната версия на платформата MQB, обозначена като А0. По-нататък върху нея ще бъдат изградени и следващите Audi A1, SEAT Ibiza и Skoda Fabia. 

Новото VW Polo: Познато отвън, революционно отвътре

Благодарение на новата платформа междуосието на Polo ще порасне с цели 9 см. Надвесите отпред и отзад обаче ще са по-къси, така че колата ще спечели вътрешно пространство, без да увеличава габаритите си. 

При двигателите фокусът ще е върху малките турбодвигатели, а базов ще е еднолитровният атмосферен мотор на VW с три цилиндъра и 64 коня. На върха ще е новият 1.5-литров TSI с мощност 150 конски сили - поне докато не дойде очакваната по-късно GTI версия с 200 коня. 
 
Новото VW Polo: Познато отвън, революционно отвътре
Предпроизводствена версия на новото Polo вече бе тествана от журналисти, макар и под тежък камуфлаж

Най-видими ще са промените вътре, където Polo ще получи големия тъчскрийн на сегашния Golf (9.5 инча). Дори и базовите версии ще имат цветен сензорен дисплей, макар и с по-малки размери, и ще поддържат Apple CarPlay и Android Auto.

Още не е ясно кога ще е премиерата - възможно е тя да се случи още на автосалона във Франкфурт тази есен, а може да остане и за Женева в началото на идната година. Продажбите вероятно ще стартират идното лято.
Назад

Абонирай се за бюлетин: