Номер на част:

Новини

Седанът за кортежа на Путин – V8 мотор с 650 к.с. (ВИДЕО)

01.11.2017
Видео с изпитанията на нов руски седан бе публикувано в YouTube. Машината е част от проекта „Кортеж”, който трябва да създаде цяло семейство автомобили, предназначени за управляващите държавата и обслужващите ги служби.

Седанът за кортежа на Путин – V8 мотор и 650 к.с. (ВИДЕО)

Тестовете се провеждат на полигона на НАМИ (Националния научно-изследователски автомобилен институт), който е главен организатор на проекта. Освен луксозния седан руснаците работят върху представителна лимузина, миниван и кросоувър.

Във видеото се посочват и характеристиките на тестваната кола. Тя ще получи V8 двигател, развиващ мощност от 650 к.с. Моторът ще работи в комбинация с 9-степенна автоматична трансмисия. За президенската лимузина е предвиден V12 агрегат с 850 к.с., а за спомагателните коли от проекта „Кортеж” – 2,0-литров двигател с 4 цилиндъра, развиващ около 250 к.с.

Известно е, че всички автомобили ще бъдат изградени на една и съща платформа. За разработката на двигателите и трансмисиите руснаците получават помощ от компанията Porsche. Машините ще се произвеждат под марката Aurus, като това ще става в Уляновския автомобилен завод (УАЗ).

Назад

Абонирай се за бюлетин: